In de praktijk

bloemrijk hooilandEen stukje historie. De Noordoostpolder is in 1942 drooggelegd. De stad Emmeloord is als middelpunt verrezen als kern ten opzichte van de 10 omliggende dorpen Ens, Marknesse, Luttelgeest, Bant, Rutten, Creil, Espel, Nagele, Kraggenburg en Tollebeek. De naam Emmeloord ontleent zijn naam aan het dorpje op de noordpunt van het voormalige eiland Schokland, wat vroeger in de Zuiderzee lag. Het eiland is nog steeds een van dé bezienswaardigheden van de Noordoostpolder en is op fietsafstand te bereiken vanaf onze B&B.

De huisartsenpraktijk waar “In de Praktijk” is gevestigd, is gebouwd omstreeks 1990. In deze jaren groeide Emmeloord snel en was woonwijk de Erven de aangewezen plek voor een nieuwe dokterspraktijk. Deze is door centralisatie van de doktersdiensten niet meer in gebruik en omgebouwd tot Bed & Breakfast met vergaderfaciliteiten.

De ligging van de praktijk is op korte afstand van bezienswaardigheden als Giethoorn, Schokland, de Weerribben en op iets verdere afstand Lemmer, Vollenhove, Kampen en Batavia Stad outlet center.

Contactgegevens

Kennemerlandlaan 5
8302 NC Emmeloord

06-26849350

indepraktijk10@gmail.com

Voor meer informatie:

0527-618800

Menu