Boek: Weidevogels in een veranderend landschap

boekHet boek “Weidevogels in een veranderend landschap” (KNNV 2013) doet verslag van 30-jaar ervaring als onderzoeker van weidevogels in Europa, Azië en Afrika, in het bijzonder de grutto.

Weidevogelbeheer wordt veel toegepast in Nederland maar tot nu toe lijken de maatregelen voor het in stand houden van leefgebieden weinig effectief. Dit boek beschrijft de achteruitgang, de zichtbare veranderingen in het landschap en de gevolgen daarvan voor weidevogels. Ook geeft het (nieuwe) praktische handvatten voor een goed en effectief weidevogelbeheer.

Weidevogels hebben zich in de laatste honderd jaar moeten aanpassen aan een sterk veranderd landschap. De vochtige bloemrijke graslanden, waar weidevogels zich zo in thuis voelden, hebben plaats gemaakt voor vroeg gemaaide en sterk bemeste graslanden. Weidevogels kunnen hierin niet leven en dreigen daarom te verdwijnen.

De talrijke praktijkvoorbeelden en de vele praktische beheerzaken maken dit boek tot een waardevolle handleiding voor boeren, vrijwilligers, natuurbeheerders, recreanten en wetenschappers. Met zijn vele illustraties en foto’s van landschapskenmerken en leefgebieden brengt dit boek eenheid in de verscheidenheid aan interpretaties over weidevogelbeheer.

Het papieren boek is niet meer leverbaar. Het e-book is nog wel te downloaden.

Contactgegevens

Kennemerlandlaan 5
8302 NC Emmeloord

06-26849350

indepraktijk10@gmail.com

Voor meer informatie:

0527-618800

Menu