Cursus: effectief weidevogel beheer

onderzoek aan weidevogels met kleurringenNiet alleen weidevogels hebben te maken met intensivering in de landbouw. De ganzen die in het verleden alleen in de herfst en winter in ons land verbleven hebben juist geprofiteerd van de veranderingen in het onderhoud en beheer van de graslanden. Tegenwoordig komen ganzen het hele jaar in Nederland voor. Deze vormen in voorjaar en zomer een probleem voor de landbouw.

Najaars- en winterdagexcursie: Ganzengebieden in Friesland

ganzen-excursieIn een dagexcursie naar Friesland worden de belangrijke ganzengebieden bezocht en problemen geschetst. Afhankelijk van het aantal deelnemers zal een excursie tussen €30 en €50 pp kosten. Datum en startplaats in overleg. Excursies worden gehouden in de maanden november, december, januari, februari tot half maart.

Voorjaarscursus: Vogels in tuinen en parken

gruttos-houden-van-bloemenIn het voorjaar is het mogelijk in een groep van 4-6 personen een cursus te volgen over de vogels van tuin en park. Wekelijkse lessen ‘in de praktijk’ met twee excursies naar een park en een bos. Deze cursus wordt afgesloten met een weidevogelexcursie in Friesland. Voor inlichtingen en deelname bel, of vul het inlichtingenformulier in.

 

Excursies

In het voorjaar ligt het accent vooral op weidevogels, ook op locatie. In de herfst en winter worden excursies georganiseerd over het waarnemen en herkennen van watervogels en ganzen. Excursies worden georganiseerd voor groepen van minimaal 4 personen en maximaal 8 personen. Tijdstip in overleg en bij voldoende deelname. Individuele excursies in overleg.

Contactgegevens

Kennemerlandlaan 5
8302 NC Emmeloord

06-26849350

indepraktijk10@gmail.com

Voor meer informatie:

0527-618800

Menu